Следвайте ни

Само 1 нов с COVID-19, 1040 се лекуват у дома в Хасковско 

viber icon

С добрата новина, че само един е положителният за коронавирус случай за последното денонощие, започна седмицата. Това е жена от Свиленградско. През уикенда пробите са по- малко,  но отдавна не сме имали само един новооткрит на територията на Хасковска област. 

44 са излекуваните за последното денонощие, показват данните  на Щаба. От там допълват, че сред положителните за 48 часа са медицинска сестра и санитар от МБАЛ-Свиленград. Както и учител от СУ "Св. Климент Охридски" в Симеоновград, поради което под карантина са поставени по една паралелка ученици от 2., 3. и 4. клас и три паралелки от 6. клас.

Доказаните случаи на коронавирус в област Хасково  са 1823. Хоспиитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 151. На домашно лечение са 1040 човека. Починалите са 95, а напълно излекувани са 537 човека, казаха още от Щаба. 

         

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?