Следвайте ни

Само 1.8 % искат училище през лятото, но то е алтернатива  

viber icon

Учебната година няма да е нулева, възможно е учене през лятото. Това обяви образователният министър Красимир Вълчев вчера и така за пръв път намекна, че има и друга алтернатива на онлайн ученето.  То не се нрави на голяма част от родителите, тъй като не е ефективно, задържа децата пред компютрите и други екрани, и в крайна сметка е демотивиращо. 

В същото време не са малко мненията, особено на учители, че учениците, най- вече тези от 5. до 12. трябва  клас да преминат онлайн.  За да видим нагласите, в традиционната си анкета Ви попитахме онлайн или нулева да е учебната година заради коронавируса.  Едва 1.8 на сто от участвалите в нея предпочитат учебната година да прекъсне  и да продължи през лятото, нещо за което вчера министърът намекна и което е вариант за нормално обучение. 

Близо половината, 47.3 на сто, смятат, че въпреки трудностите, годината за учениците трябва да продължи онлайн. 16.4 на сто смятат, че към такова обучение трябва да се премине само в краен случай. 

25.5 % са убедени, че годината трябва да продължи нормално, вероятно защото се наложи мнението, че вирусът не е опасен за децата. В училище са обаче и учителите, както и друг персонал.

 3.6 на сто са на мнение, че учебната година трябва да е нулева, тъй като предприетото през втория срок м.г. онлайн обучение не е ефективно. На 5.5 на сто им е все едно.

От утре 8 училища от Хасковска областта минават в електронна среда, след като  са поискали, а министърът им разреши.  Отделно от това два класа са под карантина и ще учат дистанционно заради  положителни проби на ученик и учител. В Хасково отсъстващите ученици са твръде малко. Поне така бе в петък.  Да видим какво ще донесе новата седмица.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

15.11.2020 | 14:17

А от Възраждане и Република на 100% искат да НЕ учат.Те и толкова си учат де.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?