Следвайте ни

Сакар пламна пак, гори край Щит и Равна гора 

viber icon

Сакар пламна отново,  20-на дни след като пожари унищожиха 100 000  декара. Снощи огнената стихия избухна между  Равна гора и Щит. Там на място работят десет автомобила на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково. Огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора. Областният управител д-р Стефка Здравкова поиска днес да се включат и военните. Поискани са и два тежкотоварни автомобила и хеликоптер, които са в готовност да помогнат в гасенето на пожара днес.  Шест пожарни автомобила от други области са повикани да помагат. 

Вчера в Хасковска област имаше 14 сигнала за пожари. Локализиран е този до Александрово, заради който снощи бе затворена част от магистрала „Марица“. Движението е свободно. На място остават огнеборци и служители на горското стопанство. Причините  за пожара и щетите тепърва ще се изясняват, съобщиха от Община Хасково.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?