Следвайте ни

Съдят счетоводителка, присвоила 216 114 лв. от фирми 

viber icon

Задържана е счетоводителка, привлечена като обвиняема за присвояване на 216 114 лева от търговски дружества, съобщиха от Апелативната прокуратура.  

По искане на обвинителите съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г., на 46 г., обвинена, че в периода от 06 януари т.г. до 11 юни, в  Димитровград, при условията на продължавано престъпление, е присвоила пари в два отделни случая.  

Жената била счетоводител на трудов договор в търговско дружество, от което присвоила 205 562 лева. Във втория случай за периода от 26 май до 10 юни т.г., като счетоводител на граждански договор в друго търговско дружество, присвоила 10 552 лева.

До момента е установено, че обвиняемата М.Г. присвоила сумите, като е извършвала преводи от сметки на двете фирми, които е обслужвала счетоводно, към нейни лични банкови сметки. В основанията за плащане тя записвала, че парите отивали за различни авансови плащания, за доставчици и др., което не отговаряло на истината. 

На 19 юни тя е задържана за срок от 72 часа с постановление на Районната прокуратура и е привлечена към наказателна отговорност. На 22 юни 2020 г. съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея, като определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Хасково.    

До момента по досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания в имоти, обитавани от обвиняемата и нейни близки, приобщени са справки извлечения за движението на суми от дружествата, които М.Г. е обслужвала, иззета е счетоводна документация и др. С оглед установяване точния размер на присвоените суми, тяхното движение и разпореждане от страна на обвиняемата, предстоят и други процесуално–следствени действия, разпоредени от наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Димитровград.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

24.06.2020 | 15:44

Коментарът изписан по-късно горе касае друга публикация. Извинявам се.

Отговори
0 0
Василев

Василев

24.06.2020 | 15:21

Някой да помисли за децата.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?