112

Съдят наемател, убил хазяйката си заради прегорена наденица в Димитровград

За убийството по особено мъчителен начин на 62-годишната си хазяйка от Димитровград застана днес пред Окръжния съд в Хасково 56-годишният Петко Панков. След приключването на разпоредителното заседание Темида насрочи началото на процеса по общия ред за 16 февруари от 10 часа.

Престъплението бе извършено на 26 юни по-миналата година в къща на улица „Бузлуджа“ в квартал „Васил Левски“. Тогава, според разследващите, Петко пребил до смърт с гаечен ключ димитровградчанката. Поводът бил прегорели наденици. 

Във фаталния ден Панков изпил няколко ракии и започнал да пече суджуците в квартирата. Помолил хазяйката си да наглежда скарата, докато отскочи до близкия хранителен магазин. Жената обаче се залисала и прегорила надениците. Когато Петко се върнал, усетил миризмата, ядосал се и започнал да налага жертвата си до смърт с тръбен ключ.

След като видял, че жената е в безсъзнание, квартирантът се обадил на спешния телефон. Обяснил, че току-що се прибира и заварил хазяйката в безпомощна ситуация. Пристигналата дежурна оперативна група от димитровградски криминалисти обаче веднага "пробила" защитната версия на рецидивиста.

Петко е със солидно криминално и съдебно досие. Той е осъждан за закана за убийство и много пъти за кражби. Търпял и наказателна отговорност за пияно шофиране.

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?