Следвайте ни

Съдят банкова служителка, крала пари от сметката на старица в Димитровград

viber icon

За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в Димитровград ще бъде изправена пред Окръжния съд в Хасково 58-годишна банкова служителка.

От окръжната прокуратура в Хасково съобщиха, че обвинителният акт срещу специалистката от "Банкови операции" вече е внесен обвинителен акт в наказателното деловодство на Темида.

Според разследващите чиновничката присвоила 1430 лв. от разплащателната сметка на възрастната жена. Това станало от 19 февруари 2018 г. до 11 април на 2019-а.

"Обвиняемата е предадена на съд по още 3 обвинения. Едното от тях е за съставяне на неистински документи. ​Второто е за издаване и получаване на допълнителна банкова карта на името на пострадалата и третото – за използването на банковата карта без съгласието на титуляра", обясниха от прокуратурата.

Разследващите установили, че банковата чиновничка имала служебен достъп до разплащателната сметка на пострадалата жена. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с точност наличностите по сметката си, защото в нея постъпвали пари от пенсията, социални помощи и от сина й, който работел в чужбина."Обвиняемата решила да се облагодетелствала и изтеглила няколко пъти пари от сметката на пострадалата. Тя използвала два начина. Първо изготвила неистински документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това пак по същия начин се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр пострадалата жена. Така извършвала покупки от магазини и теглила суми от банкомати. Пострадалата била ощетена с общо 1430 лева. Тя нямала представа, че обвиняемата присвоявала пари от сметката й и теглила пари с втора дебитна карта", заявиха от Окръжна прокуратура - Хасково.

По делото били извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети са веществени доказателства и други. Окръжният съд ​вече е насрочил разпоредително заседание. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?