Следвайте ни

Съдилищата в Хасково и Свиленград с нови конферентни системи

viber icon

Системи за видеоконферентни връзки са инсталирани от днес в Хасковския окръжен съд и в Свиленградския районен. доставената техника е по проект на Министерството на правосъдието.

Използването на тази технология е особено важна в съдебните производства по събиране на доказателства, както и в настоящия момент при обявеното в страната извънредно положение. Така не се налага довеждане на всяко лице и конвоиране от затворите в страната.

Системата за видеоконференция дава възможност да се разпитват свидетели, които се намират на територията на други държави, както и на вещи лица. Това пести време и голям финансов ресурс.

Видеоконференцията е призната от Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела и може да се използва за събиране на доказателства при трансгранични дела. Настоява се за промяна и в НПК, с оглед приложението на системите за видеоконференция и в наказателния процес.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?