Следвайте ни

Съдът върна за втори път обвинителния акт за наводнението в Бисер

viber icon

Районният съд в Харманли за втори път върна на прокуратурата делото за наводнението в село Бисер. Трагедията стана на 6 февруари ​преди 9, ​когато загинаха 8 души, Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. 

"При изготвяне на внесения за разглеждане обвинителен акт не са били посочени факти и изложени твърдения относно обективните елементи на деянието. Липсват твърдения и за наличие на причинно-следствена връзка между осъщественото от подсъдимата деяние и настъпилия резултат", гласят част от мотивите на Темида. по недостатъците на обвинението на Районна прокуратура - Пловдив.

Според ​държавното обвинение, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и организиране и разработване на областен план за защита при бедствия. Не била организирала, контролирала и осъществила редица други мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия.
При наводнението се скъса стената на язовир "Иваново" и висока вълна заля селото.Освен човешките жертви, бедствието и причини разрушението на десетки жилища и стопански имоти.

Сегашното решение на Темида може да бъде обжалвано пред Хасковския окръжен съд.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?