Следвайте ни

Съдът върна на работа в ДАА подсъдими за подкуп 

viber icon

Двама служители на ДАА, подсъдими за подкуп, се връщат на работа в агенцията, след като днес Хасковският окръжен съд отмени мерките за процесуална принуда – „отстраняване от длъжност”. Причината е изтичане на предвидените в НПК срокове, по отношение на Даниел Христов и Вихър Василев,  обвинен за извършени престъпления по чл. 301, ал. 1 вр, чл. 26, ал. 1 НК. 

Обвинението е затова, че през 2015 г. на магистрала  „Марица“ в района на Свиленград, при условия на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица в Областен отдел „Автомобилна администрация, при изпълнение на служебните си задължения - извършване на проверки на пътя, са поискали и приели дар – пари, за да не извършат действия по служба, регламентирани от Закона за автомобилните превози, съобщиха от съда.

Делото за извършването на деянието и към момента е в съдебна фаза. На няколко пъти е внасян обвинителен акт, били са образувани съдебни производства и с актове на Окръжния съд.  Съдебното производство е било прекратявано и делото връщано на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения на етап изготвяне на обвинителен акт. Двамата  подсъдими са били лишени от  възможността да работят,  респективно да получават трудово възнаграждение.  Първоначално отстраняването им от длъжност е било със заповеди  на административния им ръководител и по реда на ЗДС, а впоследствие и след произнасянето на Административния съд в Пловдив по ЧНД № 609/2017 г. по реда на НПК, с мярка по чл. 69 ал. 1 от същия закон. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?