Следвайте ни

Съдът: Такса смет в Димитровград е законна

viber icon

Законно е определен размерът на таксата за битови отпадъци за 2021 г. за Димитровград и село Бодрово. Това реши от Административен съд-Хасково и отхвърли внесените жалби.

Темида прие, че решението в оспорените му части е издадено от компетентен орган, в изискуемата от закона писмена форма, при спазване на административнопроизводствените правила и при правилно приложение на материалния закон. Магистратите отсъдиха, че методът за определяне на размера на таксата не е в противоречие с относимите и действащи към датата на приемане на административния акт разпоредби на Закона за местните данъци и такси.

"Не е налице законова пречка таксата да се определи върху данъчната оценка на недвижимите имоти, както е приел общинският съвет, след като законодателят е допускал такава възможност към момента на приемане на решението. Въпросът за определяне на таксата за битови отпадъци въз основа на данъчната оценка на недвижимите имоти е в оперативната самостоятелност на ​местния парламент", пише в мотивите на съдебния акт. За да остави една от жалбите без разглеждане съдът приема, че в тази част същото не представлява индивидуален административен акт.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?