25

Съдът спрял принудителното изземване на лабораторията на „К. Андреево“

Това става ясно от становище на областния управител на Хасково  Минко Ангелов 

Принудителното изземване на лабораторията на „Капитан Андреево“ е било спряно с решение на съда. Това става ясно от становище на областния управител на Хасково Минко Ангелов, срещу когото има втора проверка, според изявление на вътрешния министър Иван Демерджиев. 

За мен е чест и морален дълг да спазвам законите на страната...предполагам, че тази проверка е заради  отказа ми да иззема имоти публична държавна собственост. Пристигайки на пункта в деня на изземването ми бе връчено с нотариус решение на съда, с което се спира принудителното изпълнение на Заповедта ми. В тази връзка аз уважих волята на съда и спазих закона. По отношение на това не смятам, че моите действия биха били тълкувани като неоснователни и грешни, защото заех страната на закона, се казва в становището на инж. Ангелов. 

Становище по казуса с имотите и предприетите от мен действия съм изпратил до МС, както и до останалите компетентни по случая ведомства, казва още той. 

Решението е на Административния съд в София, то е обжалвано, делото по казуса ще е през април, показа наша проверка. 

Днес вътрешният министър присъства на отчета на областната дирекция на полицията в Хасково.  Журналистите не бяха уведомени за посещението, а министърът направи изявление само пред две медии, в което каза, че има втора проверка срещу областния управител на Хасково. 

Лабораторията на „Капитан Андреево“ бе иззета на 2 март т.г. Процедурата трябваше да извърши  областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. Същия ден министър Демерджиев заяви, че помещението, дадено на частна фирма да извършва фитосанитарния контрол, е иззето, а на частниците са  взети пропуските за пункта. Как точно се случи изземването поканените журналисти не видяха, тъй като не бяха допуснати до помещението. 

Фитосанитарният контрол  бе поет от БАБХ от май т.г. 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Съдът е прибрал едни пари

Съдът е прибрал едни пари

20.03.2023 | 20:58

Както винаги

Отговори
1 0
Бандит

Бандит

20.03.2023 | 20:42

Ооо и тоя областен управител на Хасково е купен и пробит от мутрите

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?