25

Съдът  пусна инвестиционния проект на ТЕЦ „Марица- 3“ , спрян от РИОСВ 

Административният съд в Хасково отмени решение на  РИОСВ, с което бе спряна процедурата по административно производство за инвестиционното ни предложение за изграждане на инсталация за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия от гориво биогаз на площадката на ТЕЦ „Марица 3".до приключване на съдебно производство по делото за  наложената Принудителна административна мярка – спиране дейността на горивната инсталация. 

Реализацията на инвестиционното предложение не е свързано с дейността на горивната инсталаци, чието действие е временно спряно. То предвижда закупуване, монтиране и експлоатация на отделна инсталация, в това число и горивна, която да използва различен вид гориво, са мотивите на съда.  

Заради спирането на инвестиционното ни предложение дружеството загуби ценно време в обжалване, вместо в подготвителни действия по реализация на този проект, коментира юристът на ТЕЦ-а Юлиян Семерджиев. Предвижданията бяха инсталацията да използва биогориво /царевични стъбла и друга биомаса/ за производство на биогаз, чрез който ще се произвежда 100% чиста електроенергия, а също и ще се оползотворява значително количество гниеща по полетата и предизвикваща пожари биомаса, допълни той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?