112

Съдът: Психиатър ще лекува амбулаторно Слави Бинев, след като му конфискуваха автомат с 400 патрона

На 3-месечно задължително амбулаторно психиатрично лечение под наблюдението на специалист ще бъде подложен 65-годишният Слави Бинев, от когото полицаи конфискуваха в автомат „Калашников“ и 400 патрона в началото на т.г. Това реши днес Окръжният съд в Хасково.

Бинев е адаш и братовчед на бившия евродепутат Слави Бинев. Оръжието и мунициите от къщата му в димитровградския кв. „Черноконево“ бяха иззети след жалби за заплахи от негови съкварталци. След изтичането на 24-часовото задържане тогава Слави Бинев беше откаран и настанен за прегледи и експертизи в психиатрията в квартал „Болярово“. След двумесечен престой там той излезе с уговорката да се явява на 20 дни при психиатър за инжекция. 

С определение на Районният съд в Димитровград от 13-ти миналия месец 65-годишният мъж трябваше да бъде настанен за 4-месечно задължително стационарно лечение в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево. Това стана по искане на прокуратурата. Бинев обаче обжалва пред окръжните магистрати в Хасково. Днес те измениха решението на Районния съд, след като приеха експертизата от вещо лице. Така димитровградчанинът няма да лежи в диспансера в Раднево, а ще бъде наблюдаван периодично извън болнично от психиатър от клиниката в хасковския кв. „Болярово“. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Преди 12 години Слави Бинев беше задържан. Това стана, след като в „Черноконево“ се бяха вдигнали на протест срещу тормоз от него. Поводът беше, че отвлякъл 41-годишен мъж, на когото отрязал кутретата на краката му. По случая на Бинев бе привикан и в Районния съд в Димитровград. На влизане в палатата той измъкна секира от чантата си и я предаде на охраната. Тогава Темида също го прати в боляровската психиатрия за 3-месечно амбулаторно лечение.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?