112

Съдът отложи делото за спирането на ТЕЦ-а в Димитровград

Административният съд в Хасково отложи и насрочи за друга дата делото по жалбата от ръководството на ТЕЦ „Марица 3“, с която се оспорва заповедта на директора на РИОСВ за принудителното спиране на централата.

Насрочената нова дата е 9 май. Причината за днешното отлагане са направените от страните искания за събиране на доказателства по делото и необходимостта от изразяване на становища по тях. 

Както вече сме писали, със заповед от 21 април м.г. на тогавашния шеф на хасковската регионална инспекция Наталия Пачеманова бе спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия до привеждането й в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух .

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Да се смееш ли, да плачеш ли?

Да се смееш ли, да плачеш ли?

21.03.2023 | 18:49

Това ли е нашата енергетика? Тази централа е от 70 години! Строена е в средата на 50 -те години. С това ли ще сме в 21 век? Колкото и каквато и рехабилитация да и правят, тя е морално остаряла, нейното време отдавна мина. Затова пък има много "специалисти"/грантаджии/ които продължават да твърдят, че нямаме нужда от нова АЕЦ. А нашите съседи строят.... Абе - ш иб@на територия. Жалко за изтормозения ни народ - все не може да случи на управници - другаде ги изибират, други ни ги натрапват. Ако изборите бяха изход - щяха да ги забранят. Той Мишо Костинбродски ша опрай работата и този път, проклетникът.

Отговори
3 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”