Следвайте ни

Съдът отказа на д-р Деливълчев да го върне в ОбС

viber icon

Хасковският ​административен съд отказа на д-р Валентин Деливълчев  от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ на Георги Иванов да бъде върнат в общинския съвет. Тричленен състав на магистратите отхвърли жалбата против решение на ОИК-Хасково, с което избраният за съветник е заличен от кандидатска листа.

За да постанови акта си, ​съдът е мотивирал изводи за издаване на решението на Общинската избирателна комисия от компетентен орган, при спазване на процесуалните правила и материалния закон.

Установявайки фактическата обстановка по случая, Темида е приела, че подаването от жалбоподателя до ОИК на заявление за оттегляне на отказа от мандат като общински съветник е било несвоевременно извършено, след края на работния ден на 6 т.м. Това  ​станало след постановяване на обжалваното решение, с което поради заявен по-рано от лицето отказ от мандат и встъпване в правомощията на общински съветник,  Деливълчев е заличен от кандидатска листа на КП „Движение ЗАЕДНО за промяна“, пише в решението на съда. То е окончателно.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?