Следвайте ни

Съдът отхвърли поредна жалба срещу ОИК от д-р Деливълчев

Нова жалба срещу ОИК-Хасково от кандидата за общински съветник на Коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна" д-р Валентин Деливълчев отхвърли Административният съд.

Д-р Деливълчев ​оспори решението от 7 ноември т.г. на Общинската избирателна комисия, с което е оставено без разглеждане искането му за оттегляне на предходно заявление за отказ от мандата в местния парламент.

"За да постанови акта си, съдебният състав е изложил мотиви за издаване на решението на ОИК–Хасково от компетентен орган, при спазване на процесуалните правила и материалния закон. Приел е, че изводът на ​избирателната комисия в оспорваното решение - да бъде оставено заявлението на Деливълчев без разглеждане, е правилен. Установил е, че оттеглянето на отказа е направено несвоевременно, т.е. след като ОИК вече се е произнесла по направеното заявление за отказ от мандат", .пише в окончателното решението на Темида по този казус.

Припомняме, че миналия месец съдът отказа на медика да бъде върнат в общинския съвет. Тричленен състав на магистратите отхвърли жалбата против решение на ОИК-Хасково, с което избраният за съветник е заличен от кандидатска листа.

Както вече писахме миналата седмица, заклелият се на мястото на Валентин Деливълчев съветник Здравко Запрянов напусна групата на "Движение ЗАЕДНО за промяна" и обяви, че става независим. Така съветниците, представляващи коалицията близка до управлявалия с 4 кметски мандата Георги Иванов, останаха само двама.

Делян Аврамов

Редактор-репортер екип „общество“

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?