112

Съдът остави в ареста служител в МВР и аверите му за трафик на хора в Харманли

Полицията издирва и бургазлия по същия случай, открили личната му карта при обиските

В ареста остават обвинените в каналджийство 23-годишен служител на МВР към бежанския център в Любимец Георги Арабаджиев, връстникът му Красимир Кирилов, 32-годишните Антон Стефанов и Георги Даракчиев. Това определи днес Районен съд – Харманли.

Източници на „Марица“ допълниха, полицията издирва мъж от Бургас, съпричастен по случая, за когото също била предвидена сума за неговото участие в канала за трафик на хора. При претърсванията полицаите намерели личната му карта.

Както вече писахме в неделя, в акцията на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР бяха заловени в Харманли и деветима чужденци от Алжир, Тунис и Мароко, преминали незаконно границата ни. 

Според разследващите, Красимир Кирилов управлявал един от леките автомобили, използван за превозване на чуждите граждани. По отношение на другите трима обвиняеми били събрани доказателства за различни действия, с които те са участвали в извършването на деянието. Красимир имал и предишна условна присъда, чийто изпитателен срок не е изтекъл.

Темида взе под внимание, че обвинението е за престъпление, което се отличава с висока степен на обществена опасност, с оглед интензитета на престъпната дейност и броя на лицата участвали  в организирането на преминаването през страната на трафикираните лица. Ако бъдат признати за виновни, предвиденото наказание е затвор от 1 до 6 г. и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Определението за наложената най-тежка мярка за неотклонение не е окончателно и може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мазгалов

Мазгалов

07.06.2023 | 21:25

Войник с неопоръбен шинел! Има го, няма го.Има ли лична карта,ама къде е...майтап.

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?