Следвайте ни

Съдът остави в ареста издирван от Интерпол трафикант 

viber icon

 

Временна мярка за задържане за срок до 40 дни под формата на ‚,задържане под стража“, наложи на  турския гражданин Д.Д., издирван от Интерпол  хасковският окръжен съд. 

Д.Д. е бил задържан на 14 февруари 2020  г. в  Хасково, като му е бил наложен арест до 72 часа с постановление на прокурор от ВКП. Съдът прие за установено, че той се отклонил от изтърпяване на наложеното му наказание „лишаване от свобода“ и се е укрил и че са налице предпоставките за уважаване на постъпилото искане. Същият се издирва за изпълнение на наложеното му наказание за престъпление, определено като „ доставка или трафик на наркотични вещества или стимулиращи субстанции“. В Турция е осъден на  23 години, 5 месеца и 7 дни „лишаване от свобода“, с остатък за изтърпяване от 19 години, 3 месеца и 16 дни „лишаване от свобода“. 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 – дневен срок.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?