25

Съдът не пусна от килията изверга, блудствал с 2 деца от Димитровград

Валентин Шарланов е осъждан и за убийство още като 16-годишен

Обвиненият за блудство с 2 момиченца на 5 и 7 г. рецидивист от Димитровград Валентин Шарланов остава в следствената килия. Това определи днес Окръжен съд – Хасково, който не уважи молбата за по-лека мярка за неотклонение на 34-годишния димитровградчанин..

Според прокуратурата, от декември м.г. до 14 януари т.г. Шарланов се гаврил сексуално с 5-годишната дъщеря на жената, с която живее на семейни начала. На 24 декември 2023 г. посегнал и на 7-годишно момиченце, което дошло на гости.

Обвиняемият е и многократно осъждан за грабеж, кражби, държане на дрога и за убийство, когато е бил непълнолетен.

Валентин беше осъден за убийство още като непълнолетен, припомниха дългогодишни криминалисти..

Първото тежко престъпление на Шарланов е от 10 септември  2005 г.  Едва 16-годишен по онова време той бе арестуван и осъден, след като преби до смърт 59-годишната клошарка Василка Велева, известна още и като Златка Зъбчето.  Тогава той я смлял от бой на 2 пъти в парка между бившето общежитие и покрития пазар в димитровградския квартал "Толбухин". Непълнолетният по онова време Шарланов удрял страдащата от психично разстройство Василка на отиване и на връщане от дискотека. Жената издъхна в болницата.

За убийството димитровградчанинът бе наказан с 4 г. затвор. Освен това, той излежа и още 3 месеца заради нарушен изпитателен срок за условно наказание, наложено му за кражба. "Заради това, че е непълнолетен Валентин бе осъден по чл. 115 от НК за умишлено убийство при условията на чл. 63, ал.2, в които е записано, че за ненавършилите пълнолетие лишаването от свобода за повече от 10 г. се заменя със затвор до 5 г.", коментираха юристи пред "Марица".

Сегашното определение на окръжните магистрати в Хасково не е окончателно и може да бъде обжалвано пред в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Мазгалов

Мазгалов

24.06.2024 | 18:07

Да поздравим българският съд оставил в ареста извършителя на престъплението. Да поздравим също така и живущите в квараталите Република и Възраждане,които съвестно изпълниха конституцонното си право в неделя.И тези,които останаха на хладно в дома си или отидоха на риба. Честито на победителите на ЕВРО 2024!

Отговори
6 0
Василев

Василев

24.06.2024 | 17:19

То и това остана,да го пуснат. Защо по другите публикации в медията не може да се правят коментари?

Отговори
8 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?