Следвайте ни

Съдът касира изборите за кмет в Тракиец

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред върховните административни магистрати

viber icon
ХАСКОВО, Марица


Хасковският административен съд (ХАС) касира частичните избори за кмет в село Тракиец. Решението е от вчера и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването на страните.

Изгубилата вота на 2-ри октомври т.г. Жечка Колева от ГЕРБ оспори победата на Красимир Бойчев от АБВ. Колева и процесуалният й представител адвокат Таня Захариева, която е и председател на общинския съвет в Хасково, не бяха съгласни с истинността на избирателния списък и броя на действителните бюлетини, вписани в протокола.
През юни Бойчев бе отстранен от Общинската избирателна комисия заради участие в търговско дружество, след което бяха насрочени нови избори за управник на Хасковското. Заедно с Красимир Бойчев бе отстранен и управникът на Криво поле Стойчо Стоев. На частичните избори обаче и двамата спечелиха отново кметските постове. Красимир Бойчев, издигнат от АБВ, би кандидата на ГЕРБ Жечка Колева с 264 гласа срещу 234.

Впоследствие, през октомври т.г., Стоев и Бойчев се заклеха като кметове на заседание на общинския съвет, след като Хасковският административен съд отхвърли на закрито заседание искането на Жечка Колева  да бъде спряно решението на ОИК за избор на управник на Тракиец.до произнасянето на Темида по съществото на казуса./Марица


Решението на съда четете тук

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?