25
Следвайте ни

Събирайте семенца, за да засадим дървета в училищата в Хасковско

viber icon

За втора поредна година Фондация ХАЛО в партньорство с Турситическия информационен център в Хасково организира кампания за събиране на семена от дъб, бук, кестен, ясен, явор и др. широколистни видове. 

Събраните кестени, жълъди и крилатки ще използваме за направата на комплекти за засаждане на дръвчета, които ще раздадем сред училища и детски градини в Хасково и региона. По този начин десетки деца ще имат възможност да се докоснат до природата и да отгледат собствено дръвче от малко сменце!

За да се ключите е достатъчно да съберете кестени, жълъди и крилатки. Важно е семенцата да са здрави и във видимо добро състояние. Можете да ги оставите в Туристически информационен център всеки работен ден между 8.30 и 17.00 ч.Може също да ги предадете на екипа на Фондация ХАЛО, като пишете на ФБ страницата, през формата за контакти на сайта www.halongo.eu, на email: [email protected] или като позвъните на тел. 0898 412 180.

Поканете и приятели! Нуждаем се от Вашата помощ, за да възстановим връзката между децата и природата, да засадим нови дръвчета, да направим града ни по-зелен, казват организаторите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ааабсолютна простотия

Ааабсолютна простотия

09.10.2021 | 17:36

Дърветата не са нито домати, нито тиквички, че да събираме семенца! Какви са тези простотии, но по-важното е кой ги допуска?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?