Следвайте ни

Събират капачки в Хасково днес  

viber icon

Днес от 10:00ч. до 14:00ч. пред откритата сцена на пл. Свобода в Хасково всеки, който желае да дари събраните от него капачки,може да стори това. 

Събраните PVC капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за рециклиране в с. Войводово- верен партньор за пореден път на кампанията „Капачки за бъдеще“. Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване специализирани линейки оборудвани с жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неоантологични отделения в малки общини. Каузата приета от общетвеността с така нужната и подкрепа набира сила с всяка изминала кампания.  Затова " Капачки за бъдеще" реши да предприеме тази по-сериозна стъпка. Транспортната линейка, освен апаратурата на борда специално отговаряща на нуждите на недоносени бебенца, ще разполага с антивибрационна рампа за максимален комфорт при трансфера. 

 

Хасково е главен събирателен пункт в региона- хиляди тонове бяха събраните капачки от предходните кампании от  Харманли, Димитровград, Минерални Бани, Момчилград, Ямбол, Севлиево, Сливен,Симеоновград,Кърджали, Русе. 

 

Местни училища, детски градини, Община Хасково и областна Администрация- гр. Хасково. Всички ентусиазирани деца да помогнат на " Бебенцата" и техните родители, които възпитават у тях завидни ценности, доброволците и не на последно място медиите са част от нашата кампания и благодарение на тях се случва Доброто. 

 

От първата ни кампания до днес са събрани общо към 23 000 кг капачки от областта и други градове, казаха още организаторите. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?