25
Следвайте ни

С вяра и дарения градят църква в Георги Добрево

viber icon

Храм се гради с вяра! С помощта на дарители за по- малко от година бе съградена новата църква в с. Георги Добрево. Храмът е завършен на груб строеж, затворен, има камбанария, има и позлатен кръст, който е дарение от човек, пожелал да остане анонимен.

На Петровден, когато е празникът на селото, бе първата служба в новия храм. 

Църквата се изгражда изцяло с дарения. Теренът за нея, в центъра на селото, също е дарен, както и строителните материали. 

Старата църква в селото „Св. Св. Петър и Павел“ е на около 140 г.,  но се руши, тъй като се намира в свлачищен район. Тя не може да бъде спасена, затова започна градеж на нова. 

Свлачищата в горната част от селото прогониха част от жителите му в други райони на страната, като Крън, Павел баня и мн. други. Доста пенсионери обаче се връщат за спокойни старини в родното си място. Млади  семейства, които работят в Гърция, купуват къщи в селото, тъй като имотите в този край са много евтини. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?