Следвайте ни

С шлемове репетират актьорите в хасковския театър

viber icon

С предпазни шлемове репетират актьорите в драматичния театър на Хасково Иван Димов за премиерата на спектакъла "Гара", която ще е на 9 февруари. Постановката е на режисьора Валентин Танев е по киносценария на филма "Гара за двама" на режисьора Елдар Рязанов от 1982 година.

Екипът работи при необичайни обстоятелства, но с огромно желание, ​коментираха от ​храма на Мелпомена. В ролите са Стефка Янорова, Иван Панев, Дамян Тенев, Добриела Попова и Емануил Костадинов.

"Реших да поставя "Гара" защото това е един много хубав текст. Съдби на хора, които са отритнати от живота по някакъв начин. Но в тях има едно изключително желание за живот. В пиесата най-много ме вълнува очакването, че нещо ще се случи и че човек трябва да се бори и да вярва в мечтите си", ​споделя Валентин Танев. Репетиционният процес в сегашните условия е много труден. "Актьорите обаче проявяват не само професионализъм, но и изключителен характер и ​станаха банда, оркестър, с много дух", допълва Танев.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?