Следвайте ни

С новата специалонст започна академичната година Медицинският в Хасково

viber icon

С нова специалност стартира новата академична година хасковският филиал на Тракийски университет Стара Загора. „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ е новата дисциплина, в която филиалът приема студенти за редовна форма на обучение“, съобщи днес ректорът доц. д-р Добри Ярков.

“Благодаря на ректора на Тракийския университет Стара Загора доц. Ярков, че изпълни обещанието си и от тази академична година  Филиал Хасково приема студенти в нова специалност. Първият випуск започва обучението си още сега, а Хасково става все по-привлекателен за реализация на млади хора от цялата страна.“ Това написа в личния си профил в социалната мрежа кметът на Хасково Станислав Дечев, веднага след като новината беше съобщена официално. 

За разширяването на обхвата на студенти във филиал Хасково кметът Станислав Дечев и ректорът доц. Ярков работят съвместно от близо две години. „Тази специалност е много важна за Хасково и региона, защото тук има много туристически обекти, курорти с минерални извори и хотелски комплекси, където точно тези специалисти ще могат да се реализират, затова с кметовете на общините настоявахме този прием да се случи“, подчерта доц. Ярков.

Новината за разкриването на новата специалност беше съобщена по време на тържествената церемония за откриване на новата учебна година във Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. Гост на събитието беше кметът на Хасково Станислав Дечев. Той се обърна към студентите с думите: „Вие правите града ни по-слънчев, по-млад и по-ведър. Вярвам, че от където и да сте дошли, Хасково ще остане завинаги в сърцата Ви като обичан и предпочитан за живеене град! На добър час през Новата учебна година!“

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов връчи поздравителен адрес и цветя. „Тракийският университет в Стара Загора е висше учебно заведение, съхранило традициите за качествено образование. Филиалът в Хасково може да се гордее с преподавателския си състав от висококвалифицирани професионалисти. Благодарение на тях от университета всяка година излизат много добре подготвени кадри.“, каза г-н Ангелов. Той пожела новата академична година да бъде изпълнена с ползотворна работа, отлични резултати и успехи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?