Следвайте ни

С нов подход НАП събра 408 000 лв. от длъжници в Хасково 

viber icon

Националната агенция за приходите в Хасково събра 408 хил. лв. просрочени задължения след срещи със 17 фирми със закъснели плащания към бюджета. 

От известно време се прилага нов модел за събиране на закъснели плащания, а именно лични срещи на директорите на НАП с представители на дружества, които имат образувани изпълнителни дела заради неплатени в срок данъци и осигуровки, съобщиха от приходната агенция. Срещите в офис Хасково са проведени през  последните няколко месеца и резултатите показват бърз положителен ефект.

На разговорите в партньорски дух се обсъждат възможностите за плащане, включително на части, обясняват от офиса на приходната агенция.  Почти всички от длъжниците са направили частично плащане непосредствено след проведената лична среща и са поели ангажименти за разсрочено издължаване на цялата сума в рамките на различни периоди. Три от фирмите дори вече са изплатили на 100% задълженията си по изпълнителните дела в размер общо на 178 хил. лв.

Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават и през юли, уточняват от офиса в Хасково.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?