25

С награди Харманли посрещна сребърния медалист по лека атлетика Божидар Саръбоюков

Почетен плакет, грамота и парична награда получи сребърният медалист  от Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 г. , Божидар Саръбоюков.  На Световното в Кали, Колумбия харманлийският състезател зае и 11-то място в скока на дължина. Отличията му бяха връчени от кмета на общината Мария Киркова. 

На срещата, която бе изключително емоционална, присъства личният треньор Димитър Карамфилов както и сестрата на Божидар, Ирен Саръбоюкова. В края на юли  тя спечели бронз с личен рекорд в скока на височина от Европейския олимпийски младежки фестивал, провел се в словашкия град Банска Бистрица.  Спортистите  споделиха за своите преживявания, напрегнати моменти и чудесни емоции от завоюваните отличия.

„Вашите постижения са много ясен сигнал, че притежавате огромен потенциал, който задължително следва да се развие и надгради. Вярвам, че ви очакват големи успехи, с които да ни накарате да се изправяме на крака всеки път когато сте горе на стълбичка и звучи българският химн. Бъдете здрави!“ , каза Киркова.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?