25

С нафта и климатици ще се отопляват училищата и градините в Димитровград 

Детските градини в община Димитровград ще се отопляват с  климатици и нафта, а училищата с нафта. Това стана ясно на среща на кмета Иво Димов в директори на учебните и детските заведения, на която се коментираха най- удачните варианти за отопление в условията на очертаващата се енергийна криза. 

Драстичното увеличение от 300% на газа след месец март и несигурните му доставки, изправя ръководствата на учебните заведения в общината пред сериозни затруднения в предстоящия отоплителен сезон. Община Димитровград е една от 75 общини в България, която газифицира основните си социални и образователни дейности преди години с цел оптимизиране на разходите.  

Ще бъдат прегледани и обследвани отоплителните системи и котли, за да се подготвят учебните заведения за посрещане на студения сезон.  

На срещата бе отчетено, че всички ремонти по училищата и детските градини извършвани през летния период са приключили. Ще бъдат възстановени отново безплатните уроци по английски език в детските градини, както и форми като футбол и други при събрани необходимия брой деца. 

От 2012г. Община Димитровград осигуряваше на децата допълнителни педагогически услуги и безплатни занимания, които по време на пандемията бяха прекъснати.

 "Ще продължим да търсим и нови възможности за развитие и спорт на децата", коментира кметът Иво Димов.  

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?