Следвайте ни

С над 150 хил. лв. купуват апаратура за мобилни прегледи в Димитровградско

viber icon

Обществена поръчка за доставката на медицинска апаратура за специализирания автомобил, с който се извършват прегледи на хората по селата, обявиха от община Димитровград. Оборудването е за очни прегледи, 5 пациентски монитора, респиратор и мобилен дигитален рентген. Прогнозната стойност на поръчката е 155 302 лв. без ДДС, а офертите се подават до 7 април.

Прегледите по селата започнаха през миналата година. В специализирания автомобил досега имаше ултразвукова коремна сонда, отоскоп, телемедицински стетоскоп, екг-апарат с 12 канала, монитор за витални показатели, специализирана камера с вградена осветителна система оборудване за видеоконферетни разговори. По трансграничния проект с Гърция „Интелигентна медицина“ за нуждите на МБАЛ "Св. Екатерина" беше закупен рентгенов апарат.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?