25

С люляк спасяват от ерозия терен на Ямача

Предстои да бъдат обявени обществените поръчки по проекта, който предвижда монтиране на водородна система към котелното стопанство на Дома за стари хора „Кенана“ и  хибридна фотоволтаична система.  По същия проект с фотоволтаици ще се снабдят в 3 детски градини в хасковските села  Динево,  Малево и  Узунджово , както и  пет в община Стамболово, която заедно с Маджарово, са партньори в зелената разработката.  

„Преход към климатично устойчиви общности“  предвижда създаване на практики за  намаляването на енергийното потребление, подобряването на общинската инфраструктура.  Осъществява се по пПрограма „Опазване на околната среда и климатични промени“ и  Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014- 2021.  

Предвиждат се редица зелени инициативи, като засаждане на 500 храста люляк на Ямача на терен, който ерозира. Целта е да се спре процесът, за да е опази биоразнообразието.

В Маджарово ще де озеленяване на кръгово кръстовище и ще бъдат зацветени паркови площи. Проектът е за 914591 лв. и  работата по него трябва да приключи за 22 месеца .

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гого

Гого

25.08.2022 | 22:52

В Маджарово ще озеленяват кръгово кръстовище и ще зацветяват паркови площи? Били ли сте в Маджарово? Дето останаха 100 човека и колко парка има? Но виж сумата гони милион...за няколко храсти на кръговото и за няколко китки в началото, или около кметството. Ей, тия си плачат за Кьовеши ако ще крадат европейски пари. Ако са наши пари, ДПС- то ги е обещало, т.е. краденето е "законно"..

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?