Следвайте ни

С искане на прокуроски отвод започна делото за трафик на хероин за 25.8 млн. лв.

viber icon

Делото за трафик на 286,940 кг хероин започна с искане за отвод на прокурора Антон Стоянов. За това настоя на разпоредителното заседание в Окръжен съд-Хасково защитата на 31-годишния турски гражданин Селман Йоздемир.

Темида обаче остави без уважение ​тази претенция и прие, че не са налице основания за прекратяване или спиране на производството.​ Това може да бъде обжалвано пред апелативните магистрати в Пловдив в 7-дневен срок.

Йоздемир е обвинен, че на 14 април м.г.  в съучастие с други лица с камион пренесли през ГКПП Капитан Андреево от Турция в България голямото количество дрога. Стойността на пратката е оценена за 25 824 600 лева.  Хероинът бе в тира на 37-годишния шофьор от Иран Сеидмохамадхас Рамазани.

С червен бюлетин на Интерпол за издирване по случая е обявен Неджет Арслан. Според ​разследващите  той имал фирма в Пловдив и трябвало да получи голямото количество наркотик. Мъжът който е с двойно гражданство - българско и турско,  успял да се покрие.

Делото бе насрочено за разглеждане по общия ред​ за 17 декември. Тогава показания ще дадат свидетели и вещи лица.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?