25

С близо 1 млн. лв. ремонтират пешеходната алея на Кенана

Широката пешеходна алея в парк Кенана в участъка от отбивката за тенис кортовете до изкуственото езеро, ще бъде ремонтирана. Община Хасково обяви обществена поръчка за 916 666 лв.

За обекта няма издадени разрешения за строеж, защото не се променя инженерно - техническата част на алейната инфраструктура при извършването на текущото поддържане и текущ ремонт на настилките.
Лесопорк „Кенана” е най-големият парк на територията на община Хасково. Проектът на парка е дело на арх. Валентина Атанасова и арх. Джубелиева, като изграждането и оформянето му е в периода 1955 – 1970 година.  Той е любимо маста за спорт и отдих на хасковлии.
През парка минава широка пешеходна алея, дълга около 2,5 км, която започва в  началото на парка при „Паметник на победата“ и свършва до езерото. През 2007 г. с изграждането на скейтборд площадка и реконструкция е извършен ремонт на пешеходната зона до отбивката  за Кортовете.

Останалата част  се нуждае от ремонт, тъй като е с нарушена асфалтова настилка, лошо отводняване, с дупки и кръпки. Участъците, които са изпълнени с каменни плочи са изкривени и затревени. Бордюрите, оформящи алеите са потънали и с нарушена цялост. Вероятно след ремонта пешаходците ще се върнат там, вместо на велоалеята, по която се разхождат. 
През 2011 г. в Кенана бяха изградени и велоалеи, които все още са единствените в града. Те обаче отново се нуждаят от ремонт, след като няколко пъти вече няколко пъти са кърпени заради пропадания и сериозни цепнатини. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?