25

С близо 1 млн. лв. ремонтираха детска градина в Минерални бани 

Напълно обновената детската градина „Снежанка“ бе открита днес в  Минерални бани. Детското заведение и филиалите му се посещават от 101 малчугани. 

Градината беше ремонтирана по проект за подобряване на образователната инфраструктура, финансиран от ДФ „Земеделие“ с 924 481 лв. От собствения си бюджет Общината осигури още средства за обзавеждане и оборудване на градината, каза кметът Мюмюн Искендер.

В „Снежанка“ има 9 групи, от които 3 в основната сграда в Минерални бани, 2 групи в Караманци и по една група в останалите две села. Сградата е с геотермално парно отопление. 

Откриването не празник   за децата. Изключително сме развълнувани с поредния успешно приключен проект. Той е още от 2011 г., когато бе поставен като задание пред общинската администрация, каза кметът Мюмюн Искендер. Първият проект, който направихме за детска градина „Снежанка” с нейните филиали, бе по Програмата за енергийна ефективност. Тръгнахме от покрива, после саниране на самата сграда, подмяна на дограма, но след това видяхме, че трябва да се направи ремонт и вътре в сградата, каза още той.

Детската градина се превърна в едно наистина райско кътче за децата, каза директорът й  Деси Борисова. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?