25
Следвайте ни

С 5 млн. лв. ремонтират падналата ограда по границата с Турция 

viber icon

5 млн.   ще бъдат осигурени  за неотложни ремонтно-възстановителни дейности на оградата по границата с Турция. Това ще стане  с постановление на служебното правителство, съобщиха от Министерския съвет.

Както е известно, по съоръжението, което е дълго 235 км има дупки и пропадания.  44.4 км от съоръжението  са в Хасковска област, където също има проблемни участъци. Средствата ще бъдат по бюджета на МВР, на което  преди време бе предоставено  правото на управление върху възпрепятстващото съоръжение. 

С друго постановление Министерският  съвет прие  допълнителни 37 млн. лева по бюджета на МВР за финансово обезпечаване на дейността при засилен миграционен натиск.

Допълнителни разходи в размер до 25, 2 млн. лв.  се  осигуряват по бюджета на МО.  Средствата са за финансово осигуряване на участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск.

До скоро  за оградата отговаряха областни управител на Хасково, Ямбол и Бургас. Пари за тази годишна обаче не им бяха отпуснати. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?