Следвайте ни

С 3.1 млн. лв. реконструират парк „Марица“ в Димитровград 

viber icon

Разкошният парк „Марица“ в Димитровград ще бъде благоустроен и реконструиран  с 3 130 000 лв. Такава е стойността на проект, с който общината ще кандидатства по програмата „Региони в растеж“. Тя ще даде половината от парите,  останалите са собствено участие. Проектното си предложение общината трябва да направи  до декември т.г., а докладна за това е включена в проект за дневен ред на предстоящото следващата седмица второ заседание на новия Общински съвет. 

Парк „Марица” е един от трите големи парка в Димитровград. Разположен е на десния бряг и е на площ 1 400 дка. Паркът е създаден през 1952 г. има чудни алеи, но се нуждае от обновяване. Освен че е едно от любимите места на димитровградчани за спорт и отдих,  в парка се провежда вече традиционният летен рок фестивал. Той посреща и национална среща на кемперисти. В него се намира и Алеята на новия живот. Срещу входа му e една от атракциите на града- алеята на гигантите. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?