Следвайте ни

С 2 млн. лв. довършват и обзавеждат 3 блока  за бедни в Хасково 

viber icon

Трите блокчета за бедни в кв. „Орфей“ ще бъдат довършени. Днес кметът Станислав Дечев и техническият ръководител на фирмата изпълнител „Електростроежи“ Жельо Желев, направиха  първа копка, която даде старт на строителните работи  по започнатите още през 2007 г. сгради. В 4-етажните постройки  има общо 48 апартамента, които ще бъдат настанени бездомни хора, такива,които живеят в много лоши битови условия, многодетни семейства, хора с увреждания. Стойността на строителните работи е 1.3 млн. лв. Парите са от оперативната програма „Региони в растеж“, която отпусна общо над 2 млн. лв. за сградите,  жилищата в които ще бъдат обзаведени и оборудвани, коментира Лора Чучулева, ръководител на  проекта. 

Настанените ще плащат по около  36 -40 лв. месечен наем. Жилищата ще могат да се ползват само за 3 г., а ползвателите трябва да имат личен лекар, децата  на градина или училище. Целта е на тези хора да се помогне да водят нормален живот. 

4  блока, предназначени за социално уязвими  хора,  бяха започнати още през 2007 г., но две години по- късно работата спря поради липса на пари. През 2015 г. общината успя да довърши един от блоковете- №48 и в него  има обитатели. През годините бе търсено финансиране за довършването и на останалите 3 сгради, едната от тях е измазана, другата има и дограми. Сега те ще бъдат довършени, като се наложи преработване на проекта. В бл. 47 ще бъде извършено преустройство на два от апартаментите, за да бъдат те удобни за хора с увреждания. Проектът предвижда и облагородяване на терена около сградите. Всичко трябва да приключи до октомври догодина. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?