25

С 2 млн. лв. асфалтират 8 улици в Хасково, граждани искат спешен ремонт на „Илинден” 

С близо 2 млн. лв. Община Хасково ще извърши неотложни ремонти на 8 улици в града. С докладна за предстоящото заседание  на ОбС кметът Станислав Дечев  иска съветниците да разрешат да се направи предложение до министъра на финансите за  трансформиране на 1 983 188 лева от целевата субсидия за капиталови разходи тази година в целеви трансфер за финансиране на разходите на общината за неотложни текущи ремонти.

Предвижда се ремонт на настилките на улиците "Булаир", "Криволак", "Генерал Колев", "Тутракан" и "Хризантема", който ще струва 1 200 630 лв.

461 803 е сумата за улиците "Тракия" в участъка от ул. "Генерал Столетов" до ул. "Бяло море".  234 805 лв. ще струва ремонтът на "22-ри септември", в участъка от "Зеленика" до  "Лестър" в Бадема. Ще се ремонтират и ул. "Хан Пресиян", в участъка от  "Кап. Емил Тодоров" до  "Отец Станчо Кожухаров" в кв. Болярово. Дейностите там възлизат на 85 950 лв., става ясно от докладната. 

Междувременно читатели сигнализираха за изключително лошото състояние на бул. „Илинден”. Целият е осеян с дупки и  хлътнали  шахти. Той просто е опасен и трябва също спешно да се ремонтира. Състоянието му е такова отдавна, кърпежи няма да помогнат, пишат читателите ни.  

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 8 оценки
3.9/5 от 8 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?