Следвайте ни

С 10 тона пясък зариха пл. „Спартак”

Целият наличен екип на ОП „Екопрогрес”, заедно със служителките пълнеха и носеха кофи върху терена на ледената пързалка

viber icon
Милена ЛАВЧЕВА, Хасковска Марица

10 тона пясък пръснаха вчера работници и служители на ОП „Екопрогрес” по терена на ледената пързалка на спортна площадка „Спартак”, видя наш екип. 14 работници и служители, сред които и жени пълнеха кофи с пясък, който изсипваха върху маркучите с антифриз на леденото съоръжение. Оказа се, че целият наличен екип на общинското предприятие е ангажиран с монтажа и пускането на ледената пързалка.

Защо се изсипват тоновете пясък върху терена на пл. „Спартак”, попитахме ръководителя на обекта.

Такава е технологията, за да бъде пусната пързалката, обясни управителят на отдел „Спортни съоръжения” към общинското предприятие Даниел Найденов. Отгоре върху пясъка ще се положи мрежа, след което се пристъпва към замразяване на площадката. Когато ледът стане 7 см пързалката ще е готова, обясни Даниел Найденов. Той добави, че ако температурите навън останат ниски, ще благоприятстват за по-бързото заледяване, което може да стане за седмица. Ако живакът остане продължително над нулата, замръзването на пързалката ще стане след около две седмици. Така, че в най-лошия случай около 20 декември ледената пързалка в Хасково ще бъде открита за любителите на фигурното пързаляне.

Както винаги, когато пързалката е отворена, ще звучи музика за настроение на посетителите, коментира Найденов./Марица.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?