25
Следвайте ни

Руската верига „Мере“ стъпва в Хасково, строи магазин на Сточна гара

viber icon

Жителите на Хасково най- сетне ще усетят ползите от разнообразието от търговски обекти. Освен тези, които предстои да заработят в ритейл парка на мястото на бившите  казарми на бул. „Раковски“, още две големи компании идват в града. Руската „Мере“ ще отвори хипермаркет в района на Сточна гара, съобщи кметът на Хасково Станислав Дечев.

Наша проверка показа, че в редица  страни в Европа тя е голям конкурент останалите популярни вериги от типа на Лидл. Характерно за нея са дървените палета, върху които са струпани кашони със стоките. Очаква се магазинът в Хасково да отвори догодина.

През март- април  вероятно ще започне и изграждането на магазин на "Практикер", който ще се намира срещу Бирената фабрика. Компанията е придобила 35 дка в района. Изграждането на магазина ще наложи и  промяна в движението за по- бърз достъп, вместо да се отива чак до кръговото до „Язаки“, коментира кметът.

Ново кръгово ще има  и  в града на „Раковски“ и „Дунав“.  То трябва да осигури по лесно придвижване към търговските обекти в ритейл зоната. КАТ трябва да каже как да се случат нещата, така че да се разтовари и ул. Г. Кирков“, която е изключително натоварена, тъй като е елтернативна на основния бул. „Раковски“, има поликлиники, допълни кметът. Припомняме, че заради  зоната общината ще иска от МО да й прехвърли безвъзмездно имот с отпаднала необходимост, за да се игради улица.

В  новата търговска зона с няколко обекта, чието строителство ще започне в началото на  новата година, ще бъдат разкрити  нови 200 работни места.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?