Следвайте ни

Румен Сираков встъпи във втория си мандат като районен прокурор на Хасково

viber icon

Магистратът Румен Сираков встъпи официално днес в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура - Хасково.  Той беше избран с решение на Прокурорската колегия на ВСС на 14 април т.г..

Сираков ще изпълнява тази длъжност за втори петгодишен мандат. Той има 20 години юридически стаж. Бил е младши прокурор, след това прокурор в Районна прокуратура - Свиленград. От 2004 г. работи като държавен обвинител в Районна прокуратура - Хасково. ​През 2012 г. стана зам.-районен прокурор, а три години по-късно и административен ръководител.

На церемонията по встъпването в длъжност, която се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, присъстваха окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, магистрати и съдебни служители. 

"Успехи, постоянство и упоритост при изпълнение на служебните си задължения", пожела окръжният прокурор Иван Стоянов на Румен Сираков.

На подчинение към Районна прокуратура - Хасково в момента са териториалните отделения на държавното обвинение в Димитровград, Харманли, Свиленград и Ивайловград.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Жеков

Жеков

10.05.2021 | 21:41

Друг път за тези които се съмняваме аргументирайте какво значи "достоен" и "достойнство" да си висш кадър в най-корумпираната и ненавиждана от хората държавна структура, обслужваща управляващите, които 30г ограбват България , която основна задача е да се бори с това и където никой не говори за придобитото дълги години от съдии и прокурори с по една заплата. Доказателства: дайте достъп до Агенцията по вписванията и Регистъра за пътуващите в чужбина и ще видите кой е достоен и кой не!

Отговори
3 0
Василев

Василев

10.05.2021 | 22:38

Съгласен съм с коментара Ви. Само ми покажете една структура, която не обслужва управляващите и мафиотските й разклонения? Но,все пак някъде има останали чисти зрънца, които са готови да покълнат.Иначе сме обречени завинаги.

Отговори
2 1
Василев

Василев

10.05.2021 | 20:58

Един от достойните в прокуратурата. И това не е от куртоазия. Успех .

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?