112

Родолюбци канят ученици от Харманли да пишат за Освобождението

Покана към учениците от Харманли за участие в конкурс за съчинение отправиха от Регионален клон „Шести конен полк“, който е част от Национално дружество „Традиция“.

Темата е  „Освобождаването на моето родно място от турско робство“, уточниха организаторите. Могат да участват ученици от V до VII и от VIII до XII клас. Творбите трябва да бъдат предадени на email [email protected] най-късно до 15 януари 2024 г. В края на съчиненията задължително да бъдат посочени трите имена на участника, клас, училище, в което е ученик, електронен адрес и телефон за обратна връзка.

„Материали по темата, които да помогнат на желаещите да участват в конкурса, може да бъдат намерени в Исторически музей - Харманли и в Читалищната библиотека, която се намира в местния Културен център“, подсказаха от РК „Шести конен полк“.

Работите ще оценяват учителят по български и литература Рени Харизанова, а също и колегата й по история Филип Филипов.  

Победителите в конкурса ще получат своите награди на 20 януари 2024 г. след приключване на Възстановка ,,Сражението за Освобождението на Харманли от Турско робство", която ще се проведе в района на ,,Гърбавия мост"

„Уважаеми деца на Харманли, който не помни историята на родното си място, не пази и предава скъпи спомени за него, остава дърво без корен", обърнаха се организаторите към подрастващите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?