Следвайте ни

Роднините на жертвите в Бисер: Узунова не е виновна

viber icon

Районният съд в Харманли не даде ход на делото срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова за наводнението в с. Бисер преди 9 г. Обвинителният акт е на Районна прокуратура - Пловдив.

Причината за отлагането на процеса стана нередовното призоваване на свидетели. "Обвинението срещу мен е недоразумение и се надявам да не се превърне в съдебна грешка", коментира Узунова.

Веднага след като й бе повдигнато обвинението, в Бисер сърбаха подписка в нейна защита. След трагедията тя бе неотлъчно до пострадалите. Не намират вина в Узунова и присъствалите в залата наследници на починали и потърпевши от потопа на 6 февруари 2012 г.

През годините хората заведоха дела срещу община Харманли и дори ги спечелиха и повечето от тях си получиха присъдените обезщетения. Около 30 бяха заведените дела. Процесът продължава на 23 март т.г.

Наводнението стана на 6 февруари 2012 г.Тогава се скъса стената на язовир "Иваново" и висока вълна заля селото. Потопът причини човешките жертви и разрушения на десетки жилищни и стопански имоти.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тия дето

Тия дето

29.01.2021 | 12:30

им построиха къщи ще я защищават, а другите ,които останаха с пръст в уста.Защо делят хората на нали и ваши.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?