Следвайте ни

Родителите на 52 деца ще засадят дръвчета в Димитровград

viber icon

Родителите на 52 деца, родени от 21 февруари м. г. до 28 февруари 2021 г., са заявили до вчера  желание да засадят дръвче за своята рожба. Това съобщиха от кметствотоза традиционната екологична инициатива "Алея на новия живот", която ще се състои за 11-та поредна година.

От понеделник през всеки работен ден от седмицата  записалите се ще могат да получават своите дръвчета от разсадника в парк „Марица“.  Предоставените за засаждане фиданки са туя и кипарис, уточниха от местната администрация. 

Заради наложените мерки и ограничения заради COVID-19  и тази година няма да има общо засаждане на дръвчета в парк "Марица".

 Родителите обаче имат възможност сами да изберат мястото за засаждане на декоративно дръвче на своето дете. То може да бъде вкоренено на подходящо място – собствен двор или в междублоково пространство, съобразено схемата на озеленяване на общината, за да имат възможност да полагат грижи за него. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?