25
Следвайте ни

Родители: Второкласник тормози децата ни в училище в Димитровград 

Момче удря и души съученици,  с него вече работи психолог, казват от школото 

viber icon

От системен тормоз над децата им от съученик, се жалват родители на второкласници в димитровградското училище „Алеко Константинов“.  Децата ни са удряни, душени и спъвани, страхуват се да ходят на училище, разказаха днес те. Тормозът започнал още в първи клас, от когато са и първите жалби на родителите. Дистанционното обучение заради пандемията туширало проблема, но тази учебна година тормозът отново започнал. 

Единият от близнаците на сем. Тенчеви се прибирал насинен. Започнал да бълнува, да е неспокоен. Постепенно от  другия си син те научили, че брат му е бит в училище. Последният случай е от преди дни, когато е тормозен в санитарно помещение. Случвало се е да е събарян, да е удрян в главата, разказа майката Валентина Тенчева.

Синът на Дима Митева е бил душен, събличан от кръста надолу. Той ходи вече със страх на училище, разказа тя. 

Родителите  сигнализирали директора, а срещу проблемното дете била предприета мярка да не посещава занималнята, тъй като според педагогическия съветник, проблемите възникват когато има повече време за игра. Детето и сега не посещава занималнята, но според родителите има пострадали ученици от други класове. Сигнализирани са Детска педагогическа стая и „Закрила на детето“,  а днес родителите застанаха и пред медиите, защото са притеснени за децата си. 

Детето казва, че във вид на игра го прави, няма агресия, няма целенасочена умисъл да отива да удря и спъва с цел да причинява болка. То е по- емоционално, но не е агресивно, казва Димитър Димитров, педагогически съветник в училището. 

Предприети са всички мерки, дадени от  закона в такива случаи. С  детето се работи, направен е план за обща подкрепа. Има доклад от класния ръководите във втори клас да се накаже със забележка. След разговор с родителите сме ги посъветвахме какво трябва да направят и как да помогне взаимно на детето, коментира директорът  Дорина Желева. Според нея и педагогическия съветник, родителите на проблемното дете разбират ситуацията и правят всичко необходимо да му помогнат. Детето  не може да бъде преместено в друг клас или училище, без съгласието на родителите му, а и това няма да решиш проблема, а ще го изпрати на друго място. 

С това са съгласни и  родителите на пострадалите деца, но не са по- спокойни. 

С момчето вече работи психолог, но ще е  необходимо време нещата да се уталожат, казват учителите. А родителите на пострадалите деца се надяват побоищата да спрат и да има по- строг надзор от страна на училището.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

11.10.2021 | 17:19

Би трябвало въпросните деца да са 8- 9 годишни.Струва ми се,че се получава някакъв омагьосан кръг. Родителите а проблемното дете не вземат ли сериозни мерки е безсмислено да се чака на училищните педагози.Семейството да си стъпи на краката.Вярно е ,че всичко е строго индивидуално,но.....все пак решение има.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?