Следвайте ни

Ритейл парк в Димитровград води нови търговски вериги 

viber icon

Три големи търговски вериги ще стъпят в Димитровград и ще бъдат сред инвеститорите ритейл парк. Днес Общинският съвет даде зелена светлина на предложението на кмета Иво Димов за изменение на ПУП за терен от близо 3.5 дка, където ще се изгражда той.

Новата търговска зона е западно от жп надлеза на Водната. Очаква се паркът да бъде готов но няколко месеца. Веригите, които ще имат обекти в града са за хранителни  и домакински продукти, облекла и козметика.

Днес съветниците приеха и друго предложение на кмета. Търговците, ползващи общински терени, са освободени от такси за маси на открито към заведенията за хранене и развлечения от  1 април до края на годината. На  50% се намаля такса „сенник“, в това число – за зимна и лятна градина, реши още Общинският съвет. Целта е са облекчат загубите на най- засегнатите от пандемията- собствениците на заведения.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

n7x

n7x

25.03.2021 | 16:54

а и в Горна Оряховица строят сега същото. Щяло да станело икономическо чудо като ги пуснели да работят. Иначе сме на най бързо топящата се нация, бих добавила и най циганизираща се.

Отговори
1 1
Иван

Иван

25.03.2021 | 14:51

Той хора няма в тоя град те вериги канят

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?