112

РИОСВ: ТЕЦ-ът в Димитровград отново работи след ремонт, няма замърсяване на въздуха

С писмо от димитровградската  ТЕЦ „Марица-3“  са уведомили РИОСВ- Хасково, че от 7 ч. вчера парогенератор К-4 на енергиен Блок 120 мегавата е разпален, съобщиха от екоинспекцията. Оттам  припомниха, че от 4 декември м.г. в централата са започнали ремонтни дейности, съгласно представен план, като продължителността им е до 1 март т.г.

От РИОСВ разпространиха горното съобщение, след като получили сигнали от Гражданската инициатива „Дишай, Димитровград“ и жители на града за „черен дим от високия комин“ на ТЕЦ „Марица-3“.

„Съгласно Условие 9.2.2.1. от действащото Комплексно разрешително, издадено на централата се разрешава да отвежда емисиите от Котел ОР 380в през изпускащо устройство - Комин № 2, само в периодите при пускане и спиране определени с Условие 9.2.6. и Условие 9.2.7. и при аварийни спирания на сероочистващата инсталация“, допълниха от инспекцията.

Според РИОСВ, стойностите на контролираните от автоматичната измервателна станция " в Димитровград замърсители не показват превишение на нормите по показател серен диоксид и фини прахови частици.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?