Следвайте ни

РИОСВ състави акт на ликвидирана мина в Маджарово

viber icon

Акт за неподдържане на пречиствателни съоръжения в техническа и експлоатационна изправност по Закона за водите е съставен на ликвидиран минен участък край град Маджаров. Това съобщиха от РИОСВ-Хасково.

Наказателното постановление е издадено и на физическо лице за реализация на инвестиционно предложение без извършена процедура по Закона за биологичното разнообразие.

През юни екоинспекторите  извърши 131 проверки на 125 обекта. ​Дали са 19 предписания за отстраняване на установени нарушения. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 6509 лева.

На "зеления" телефон ​миналия месец са постъпили 28 сигнала, 17 от които за бедстващи защитени видове птици, две костенурки и прилеп. 13 от сигналите са за малки щъркели в безпомощно състояние, предимно паднали от гнездата си. Пострадалите екземпляри са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Бойчо Говедарски

Бойчо Говедарски

07.07.2020 | 14:10

Освен двете костенурки има и риба,която е изплувала по повъхността на р.Арда .Местните били очудени от състоянието рибата- нито се хващала на въдица,нито влизала в мрежата.Все едно и поникнали криле.Явно минните съоръжения в маджаровския вилает са като прокоба за местните.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?