Следвайте ни

РИОСВ наложи санкции за 44.5 хил. лв. в Хасково и Кърджали

viber icon

Наказателни постановления за 44 500 лв. са наложени миналия месец от РИОСВ-Хасково в нашия и съседния регион Кърджали, съобщиха от екоинспекцията.

Извършени са 141 проверки в общо 133 обекта. Издадени са и 40 предписания за отстраняване на вече констатирани нарушения.  

Сред отчетените нарушения са за съществуване на нерегламентирано сметище, за незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС. Контролните органи са сезирани и за екологично замърсяване. Същевременно с 500 лв. е глобена и фирма за неподдържане на пречиствателни съоръжения в техническа и експлоатационна изправност.

Съставен е акт на ​община Маджарово за неизпълнение на дадено предписание за почистване на нерегламентирано сметище в с. Сеноклас. ​ Такъв отнесла и на фирма от Димитровград за транспониране на отпадъци без регистрационен документ.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?