112
Следвайте ни

РИОСВ издаде предписание за премахването на незаконно сметище в Симеоновград

viber icon

Експерти по Управление на отпадъците от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково извършиха проверка по сигнал за нерегламентирано сметище. То се намира край Симеоновград на площ около един декар. Това съобщиха от екоинспекцията.

По време на проверката било установено, че в близост до бившето вече култивирано общинско сметище е обособено нерегламентирано изхвърляне на големи количества битови отпадъци. Констатирани са следи от тежка верижна техника, с която теренът е заравнен, като голяма част от отпадъците са избутани заедно с пръстта по склона. На няколко места имало и следи от горене на излезли от употреба гуми. 

По прилежащия към терена черен път са разпилени и значително количество пластмасови опаковки, найлони и кашони. Не е констатирано наличие на опасни отпадъци. Не е засегнато от замърсяване старото рекултивирано сметище.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?