Следвайте ни

РИОСВ-Хасково отличи 10 млади приятели на природата

viber icon

За десета поредна година РИОСВ-Хасково отличи с грамоти инагради „Приятел на природата“ 10 училища, детски градини и екоклубове. Призовете са за принос в опазването на околната среда и в развитието на екологичното възпитание на подрастващите. 

Отличието се присъжда още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ кампании и инициативи, както и за реализирани през годината дейности за повишаване на екологичната култура на децата в региона.

Тази година са отличени детските градини от Харманли "Пролет", "Ален мак" и група „Клинка“ към "Детски свят",    група "Пакостници" към ДГ "Звездица" и ДГ №1 "Звънче“ - Димитровград, ДГ № 17 "Иглика"- Хасково, Екоклуб „Йовковци“ към СУ "Йордан Йовков" - Кърджали, ОУ „Пенчо Славейков“ (4 клас) - Димитровград, Клуб "Надежда" към ПГ по ТХВП Св.Св.Кирил и Методий"- Момчилград и СУ "Христо Ботев"- с. Караманци, общ. Минерални бани. Всички те получиха грамоти „Приятел на природата“, стенни часовници с термометър и хигрометър, календари, книги, информационно-образователни материали и други .

По време награждаването беше представена кратка презентация с организираните през годината екоинициативи.

Събитието се проведе в нетрадиционна обстановка, наложена заради епидемията, при спазване на всички противоепидемични мерки. Бяха поканени по един представител от отличените детски и учебни заведения, като всички гости бяха с предпазни маски и на дистанция един от друг. За разлика от предходни години, тазгодишното Х юбилейно издание "Приятел на природата" премина без най-малките природолюбители - децата и без техните послания, поздрави, глъч и споделен опит в грижа за природата.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?